[ OnGrid AB ] www.ongrid.se Solceller pris från 6:95 kr/W, billiga solpaneler i Offgrid-paket -


Go to content

[on100tdx]

Modell-Kod:
[on100tda]

Välkänt Fabrikat. DuPont Apollo, 2400 Kr /st Exkl. Moms

---------------------------
Priser. 2011_0122
---------------------------
Ordinarie pris, topp-klass
2400:- /St +M (4-7 st)
2096:- /St +M (7-11 st)
1992:-/St +M (12pack)
xxxx:- /St +M (storkund/ÅF)
---------------------------

REA!! 1195 Kr
Minsta order är normalt
4st.

Parallellkoppla flera solcellsmoduler till en "Outback" eller en Morningstar 45 eller 60Ampere laddare! Det finns även billigare MPPT-laddare för mindre system, exempelvis en 10Ampere MPPT passar 2st paneler i 24Volt batterisystem.

2 års full garanti mot fabrikationsfel, hela 24 års garanti på att de har kvar 80% av sin ursprungliga nominella uteffekt.



Modell-kod:
[on100tdb]

1990 Kr
/st Exkl. moms

---------------------------
Priser. 2011_0122
---------------------------
Ordinarie pris, 2:a sort.
1990 Kr /st Exkl moms
Vid köp av 4-5 st
*****************
1721 Kr /st Exkl moms
Vid köp av 6-7 St
*****************
1596 Kr /st Exkl moms
vid köp av minst 8-11 st
*****************
1550 Kr /st Exkl moms

vid köp av 12 pack
REA!! 695 Kr /st Exkl moms
*****************


OBS! "-tdb" är 2:sortering!
Finns bara ett fåtal kvar.

Dessa kan vara väldigt intressanta för den händige som letar *absolut* lägsta pris även i lågvolymköp.


Elektriskt är de 100% ok i laminten, de har passerat samma tester av det laminerade glaset, samma höga kvalite på lamineringsmaterialen används o.s.v. men de har sedan fått något mindre skönhetsfel. Det kan vara lite random saker, t.ex. så lite som ett minimalt märke i ramen från hantering på lager, det kan vara gummilisten mellan glaset och aluminiumramen som skall klämmas in (se bildexempel), eller kanske ett lock som inte stänger pga gjutmassa hamnat i kanten, kanske en skada på kanten så man måste snida lite på kopplingsboxens kant för att det skall sitta perfekt. Men elektroniken på våra paneler är ingjuten så det är inte speciellt känsligt.
Observera att ALLA har dock något, om än minimalt märke, som gjort att de går under "2:sortering"








Graf. Solcellspaneler mäts vid 1000W per m2 och 25´C celltemperatur.

MPPT-laddare eller solinvertern för nätanslutning försöker hela tiden att lägga strömmen och spänningen så att solpanelen får arbeta på sitt "effektmax", man vill alltså alltid försöka ligga nära toppen av den röda kurvan.



De här solcellsmodulerna passar bra för Söderfasader. Har du tex en lada på landet eller liknande så får du ett enkelt montage samt att du garanteras snöfritt på vinterhalvåret och får då en mycket bra vinkel för att även nyttja "studset" mot vit snö på marken med våra låga vinter-solvinklar i Norden.

Du kan därför få produktion av el även på vintern. Normalt brukar man, särskilt utomlands, takmontera panelerna, då måste du räkna med att gå upp och sopa av ofta på vintern om det är din enda elproduktion för belysning innomhus. Även ett tunt lager snö är ett "täcke" som hindrar ljuset.

Det får inte vara ett lager snö om du skall få uteffekt på vintermånader. Enkelt hängda högt upp på tex en ladugårdsvägg så sliper du även oron om det blir extrema snötyngder på taken igen, som vi till exempel hade vintern 2010 med meterdjup snö. Men tänk på eventuell skuggning så de kommer tillräckligt långt upp för den lilla December-solen, men se även till att de inte moneras alldeles för högt så de skuggas av takets överhäng vid midsommar.






Nätkopplat:
SMA sunny boy, mfl fabrikat, kontata oss för mer info.

Batterikopplat med "laddare" + egen 230VAC "inverter"
Kontakta oss för information

Spännings, effekt & temperaturberoende:

Spänningen och uteffekten sjunker när solceller blir varmare.
Våra [on100tda] sjunker endast
0.3% per grad. Jämför gärna med andra typer. På sommaren blir solceller i stekande sol självklart VARMA. Men tänk även på att spänningen också *stiger* och ha marginal till max-spänningen som du kan få vid kallaste väder, så ditt system klarar detta.

Spänning vid Effektmax, "Vpm" är för alla kiselsolceller temperaturberoende, vid 25 grader får du effektmax vid ungefär 75 Volt. Detta sköter en MPPT-laddare eller inverter (frekvensomformare) om helt automatiskt åt dig.

Jämför gärna uteffekten hos bra monokristalina i hetaste driftsfall, våra har en mycket låg "effektförlust" vid höga temperaturer, tappar endast
0.25% per grad.

Jämför uteffekten eller temperaturkoefficienten med andra paneltyper när de är i solen och hög temperatur, du kommer att finna att våra ger mer effekt än poly och monokristalina 100W paneler gör vid t.ex. + 60 grader, men mono/poly har fördelen med mindre yttermått om man har ont om plats.

Att det kan bli riktigt hett på mörka ytor en stekande sommardag känner nog alla till, men kanske glömmer din säljare att informera dig om att detta påverkar uteffekten radikalt för en monkristalin eller polykristalin panel på ett mörkt tak och dåligt venilerat under..tyärr är det vanligt att inte informera om temperaturberoendet. Be om uppgifter på temperaturkoeficient och hur mycket uteffekten sjunker. De skall även kunna ge dig motsvarande koefficienter för spänning och ström vid olika temperaturer.


Märkeffekt:

100W "Stabiliserad" cell.

Eller "inkörda" paneler på vanlig svenska, men i början ger de faktiskt lite mer.
(Obs, en del säljer paneler med den ostabiliserad toppeffekt angiven.. Du riskerar där att få *mindre* effekt efter ett havår än det du betalat för.)

Mått:

Drygt 1.1x1.4 meter, (35mm djup ram) ca 900mm kablar med kontakter av MC3/MC4-typ, framöver kommer vi troligen bara använda MC4 då det är vanligast.

Vikt:

Drygt 19kg.

Mekanisk belastning, jämnt fördelad last

"Standard" är 2400Nm/m2
Även andra ramar finns att beställa.



En solpanel oavsett modell/fabrikat skall alltid sitta direkt i solen och måste vara helt oskuggad, helst under helt hela dygnet. Våra ger mer när de är skuggade än en normal poly / monokristalin panel, men det är ändå helt olämpligt med skuggningar, så leta reda på en bättre plats i stället!
<<
----
Bilden är från en skugg och snö-test.


Tänk även på att det är lätt att bli lurad av ögats fantastiska förmåga att anpassa sig till svagt ljus!
Det kan vara ynka 50 W/m2 ute och trots detta verkar det vara "ganska ljust", men det tycker tyvärr inte solpaneler, oavsett fabrikat! För det finns helt enkelt inte någon större mängd energi att hämta då från mycket svagt ljus.


---->>
Bilden: Exempel på modell on100tdb.
OBS! detta är 2:sortering!
(Gummilist kan klämmas in lite djupare)


Back to content | Back to main menu